Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Berlin

BERLIN STADEN SOM STÄNDIGT ÄR AKTUELL OCH EN AV EUROPAS MEST SPÄNNANDE STÄDER. FÅ STÄDER I VÄRLDEN HAR EN SÅ SPÄNNANDE OCH BROKIG HISTORIA. STADEN SOM ÄR FORMAD AV SIN HISTORIA, AV ÖST OCH VÄST, AV NUTID OCH FRAMTID, OCH AV ATT HELA TIDEN FÖRÄNDRAS. DET ÄR KONTRASTERNAS STAD MED NÅGOT FÖR ALLA. HÄR UPPTÄCKER MAN ALLTID NÅGOT NYTT OCH MAN KÄNNER SIG ALDRIG FÄRDIG MED BERLIN. VI FIRAR PÅSKHELGEN HÄR OCH FÖRHOPPNINGSVIS FÅR VI UPPLEVA ETT VÅRLIKT BERLIN.

DAG 1. MOT BERLIN

Avresa från våra hemorter med Berlin som slutmål för dagen. Under kvällen kommer vi fram till vårt slutmål och checkar in på vårt hotell. Hotellet ligger i västra Berlin med promenadavstånd till Kurfürstendamm. Vi avslutar kvällen med middag.

DAG 2. SLOTT OCH STORSTADSPULS

Efter frukost får vi en guidad rundtur med svensktalande guide. Det blir en intressant tur där vi får se och uppleva många kända sevärdheter i denna spännande stad. Idag har Potsdamer Platz återtagit sin betydelse på Berlinkartan med sina nyuppbyggda kvarter. Under eftermiddagen gör vi en utflykt till Potsdam med slottet Sanssouci. Slottet ligger i utkanten av staden Potsdam, cirka 3,5 mil utanför Berlin, i det tyska förbundslandet Brandenburg. Slottet uppfördes 1745-1747 och är placerat på en terrasserad kulle i centrum av parken. Sanssouci parken är en stor barockträdgård som innehåller gräsmattor, blomrabatter, häckar och träd. När vi kommer åter från vår utflykt har du kvällen fri.

DAG 3. EGEN TID I STORSTAN

Idag har du möjlighet att spendera tiden som du önskar. Flanera runt Potzdamer Platz med sina supermoderna byggnader, kaféer, restauranger, biografer och shoppingcenter. För den shoppingintresserade kan nämnas att det öppnat ett nytt shoppingcenter vid Alexanderplatz, Alexa Shopping. Detta är just nu det största shoppingcentret i Berlin. På 30-talet var det en av Europas livligaste trafikplatser men blev till ett öde gränsland när Berlinmuren delade platsen i två delar. Under kvällen samlas vi på nytt för att äta gemensam middag denna sista kväll (för denna gång) i Berlin.

DAG 4. PÅ ÅTERSEENDE

Hemresedag. Efter frukost påbörjar vi vår resa hem. Vår bekväma buss kör oss mot Rostock där färjan väntar. Under kvällen är vi åter på våra hemorter med många semesterminnen från vår resa!

HOTELL

ABBA BERLIN HOTEL
Lietzenburger Str. 89
10719 Berlin
Tel: +49 30 88 71 860
www.abbaberlinhotel.com

Pris 4 495:- Reslängd 4 dag Valuta EURO Datum Resan inkluderar

Bussresa
Busskaffe x 1
Del i dubbelrum inkl. frukost
Middag x 2
Entré och guidad tur Sanssouci palatset och parken
Lokalguide och stadsrundtur i Berlin
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 1200:-
Avbeställningsskydd se "särskilda resevillkor"

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post