Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Rom

DEN EVIGA STADEN – ALLTID DEN SAMMA, MEN ALLTID I RÖRELSE. HISTORIENS VINGSLAG FLAXAR RUNT ÖRONEN PA OSS FRÅN ALLA TIDSEPOKER – ANTIKEN, RENÄSSANSEN, BAROCKEN OCH ROKOKON. INGEN ANNAN STAD HAR HAFT SÅDANT INFLYTANDE ÖVER VART VÄSTERLÄNDSKA SAMHÄLLE, NÄR DET GÄLLER ARKITEKTUR, KONST, RELIGION, SPRAK OCH VETENSKAP. DET HAR SAGTS ATT EN LIVSTID INTE RÄCKER FÖR ATT SE HELA ROM, MEN LÅT OSS GÖR ETT FÖRSÖKA PA FYRA DAGAR. DU KOMMER INTE ATT ÅNGRA ATT DU FÖRSÖKTE.

DAG 1. RIVSTART MED PROVSMAK

Avresa från Landvetter under förmiddagen. När vi landat möter vår transferbuss oss för resa till vårt hotell. Egen tid under dagen och vi passar på att bekanta oss med denna vackra historiska stad. Vi träffas senare under kvällen för gemensam middag.

DAG 2. SEVÄRDHETER PÅ RAD

Idag radas Roms viktigaste minnesmärken upp framför våra ögon – Forum Romanum, Capitoleum, Fontana di Trevi, Colosseum, Spanska Trappan, Pantheon och de stora katakomberna. Vi besöker också Vatikanen – katolska kyrkans egen stat; blott ca 500 invånare, men oändliga konstskatter. En vit linje visar var ministaten börjar och slutar. Eftermiddagen och kvällen spenderar vi på egen hand, med möjlighet att återvända till någon av platserna du är extra nyfiken på. Pantheons sfäriska kupol med sitt öppna öga trollbinder på samma sätt som för 2000 år sedan.

DAG 3. PÅ FRI FOT

Hela dagen är fri för egna strövtåg. Kika in i affärerna på Via del Corso, eller flanera i kvarteren runt Piazza Navona eller detaljstudera det vackra folket över en espresso på Via Veneto. På andra sidan floden Tibern hittar du ett hela annat Rom, kanske ännu mer doftande och färgstarkare. Middagen denna kväll äter vi på någon av stadens trevliga restauranger på gångavstånd från vårt hotell.

DAG 4. DU KOMMER TILLBAKA GARANTERAT.

Tempus fugit, som de gamla romarna sa: Tiden flyr. Vi lämnar ”den eviga staden” för denna gång, och det är tveklöst lätt att lova sig själv att komma tillbaka. Två tusen år sätter sina spår i alla.

HOTELL

HOTEL H10 ROMA CITTÁ
Via Pietro Blaserna
101, Roma
Tel: +39 06 556 5215
www.h10hotels.com

 

Pris 8995:- Reslängd 4 dag Valuta EURO Datum Resan inkluderar

Flygtransfers
Flygresa Landvetter – Rom
Bussresor i Italien
Logi i dubbelrum inkl. frukost
Middag x 2
Whispers (hörsnäckor)
Utflykter enligt program
Lokalguide i Rom dag 2
Entré Vatikanen inkl. Capella Sistina
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 1070:-
Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post