Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Mayrhofen vandringsresa

KOM MED PA VAR VANDRINGSRESA TILL ETT AV ÖSTERRIKES MEST NATURSKÖNA OMRÅDE –ZILLERDALEN I TYROLEN! VI BOR I DALENS HUVUDORT MAYRHOFEN. RUNT OM DALEN RESER SIG BERGEN MÄKTIGT, MED TOPPAR SOM STRÄCKER SIG UPP TILL 3000 M.Ö.H, DÄR VINTERNS SNÖ INTE ALLTID HINNER ATT SMÄLTA.

Våra vandringsvägar går över blommande alpängar där korna och fåren lever sommarliv. Vi passerar fäbodar och hyttor, där vi kan njuta av österrikiska specialiteter. Djupt in i sidodalarna där naturen är mer orörd, finns chansen att få en glimt av det vilda djurlivet. Vår resa vänder sig till dig som tycker om en aktiv semester och vill njuta av ”vandringslivet”. Du är ”normal-motionär” och tycker om att röra på dig genom exempelvis cykling, jogging eller vandring i kuperad terräng.

DAG 1. PÅ VÄG
Via Danmark och färjeöverfarten Rödby – Puttgarden tar vi oss ner till tyska mässtaden Hannover. Här checkar vi in på vårt hotell och äter resans första, gemensamma middag.

DAG 2. MAYRHOFEN
Vi fortsätter resan söderöver genom sydtysklands skiftande landskap och når Zillerdalen och vårt högklassiga Hotel Neue Post i Mayrhofen under kvällen. Där hälsar man oss med ett ”Grüss Gott”. God middag väntar.

DAG 3-8. AKTIV VECKA
Efter morgonens frukostbuffé beger vi oss till utgångspunkten för våra vandringar, med hjälp av någon av dalens linbanor eller med vår egen buss. Vi kan de flesta dagarna erbjuda ett par olika varianter av vandring, en något lättare och en med lite mer utmaning. Lunch intas på någon bergsrestaurang (Hütte), eller så ordnar vi lunchpaket, som vi avnjuter i gröngräset. Om vädret tillåter gör vi en vandring längst in i dalen vid Hintertuxglaciären. Under veckan strävar vår vandringsledare efter att välja turer som medför att vi får uppleva ”godbitarna” i detta vandringsparadis. Väl hemma efter en vandringsdag kan vi njuta av Neue Posts fantastiska relaxavdelning med pool, bastu, relaxbäddar m.m. Allt står till vårt förfogande. Gemensam middag. UTFLYKTSDAG (TILLVAL): Efter två-tre dagar är det skönt med en vilodag. Då finns möjlighet att komma med på en utflyktsdag. Färden går genom Inndalen, över Europabrücke och Brennerpasset ner till Italien och den lilla pittoreska staden Vipiteno. Här ges tillfälle för shopping och chans till en äkta italiensk lunch. Därefter åker vi vidare till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Där besöker vi Berg Isel med den gigantiska hoppbacken och minnesmärken från de olympiska spelen. Inne i ”gamla stan” ser vi det berömda Goldenes Dachl.

DAG 9. ADJÖ ZILLERDALEN
En vecka i Zillerdalen är till ända. Många fina vandringsminnen tar vi med oss i ryggsäckarna hem. Middag på hotellet.

DAG 10. HEMFÄRD
Idag passerar vi Berlin på vår väg mot färjan i Rostock. Via Öresundsbron återvänder vi till Sverige och våra hemorter.

HOTELL

H4 HOTEL HANNOVER
Würzburger Str. 21
30880 Laatzen
Tel: +49 511 98360
www.h-hotels.com

HOTEL NEUE POST
Hauptstrasse 100
Mayrhofen im Zillertal
Tel:+43 5285 62 131
www.neue-post.at

HOTEL AN DER HAVEL
Albert-Buchmann-Straße 1
16515 Oranienburg
Tel:+49 3301 6920
www.hotelanderhavel.de

 

Pris 11495:- Reslängd 10 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

Bussresa
Busskaffe x 1
Del i dubbelrum inkl. halvpension
Vandringsledare
Liftkort
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum: 1 000:- Utflykt till Vipiteno Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

ÖVRIGT Tips och förberedelser inför din vandringsresa se hemsida www.smalandsbussen.se flik ”aktiv semester

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post