Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Skottland med Millitary Tattoo

På den här resan får du uppleva en väl vald bit av Skottland och förstås skottarnas huvudstad Edinburgh. Allt för att du ska få en bra bild av både natur och kultur, land och stad. Du möter en väldigt speciell atmosfär, trots att vi är på ungefär samma breddgrad som hemma, men en timme längre västerut på klotet. Edinburgh är inte bara huvudstad i Skottland, det anses också som en av Europas mest intressanta städer. Ta för dig, så mycket du orkar. En av höjdpunkterna under vår resa är förstås Military Tattoo.

DAG 1 FLYG TILL EDINBURGH

Vi reser med buss från våra hemorter under morgonen mot Köpenhamn. Härifrån flyger vi direkt till Edinburgh. Väl framme möter vår buss som tar oss till vårt första besök, Scone Palace. Under besöket avnjuter vi te/kaffe och hembakta scones som smakar extra gott denna vår första dag i Skottland. Därefter reser vi vidare till vårt hotell i Perth som ligger längst in i den djupa havsviken Firth of Tay, ca en timmas körning från Edinburgh. Gemensam middag under kvällen

DAG 2. EDINBURGH

Under morgonen reser vi till Edinburgh där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Högt belägna Edinburgh Castle, som började byggas på 1100-talet, är ett magnetiskt centrum. Gamla staden breder ut sig på sluttningarna under borgen. Efter rundturen får vi ytterligare tid på oss. Här kan du strosa runt i timmar bland ”clubs and pubs” och vi passar även på att äta lunch på egen hand. Den som vill shoppa blir inte besviken; vill man frossa i vackra ylleplagg finns hur mycket som helst till vettiga priser. Varför inte köpa hem en riktigt snygg kilt? Under eftermiddagen gör vi också ett besök på Stirling Castle. Middag på vårt hotell under kvällen.

DAG 3. MILITARY TATTOO

Idag passar vi på att ta det lugnt i Perth. Under eftermiddagen reser vi sedan åter till Edinburgh. Vi äter en 3-rätters middag på restaurang i staden innan vi beger oss ut på kvällens äventyr. Utanför slottportarna ligger Castle Esplanade som utgör scenen för Edingburgh Military Tattoo. Detta blir en av höjdpunkterna under vår resa. Military Tattoo: En musikalisk upplevelse med säckpiporna i huvudrollen. Showen avslutas dramatiskt i mörkret med en säckpipsblåsare högst upp på fästningen som ensam bryter tystnaden.

DAG 4. BLAIR CASTLE & GARDENS

Idag gör vi en utflykt till Blair Castle, ett slott beläget i den lilla byn Blair Atholl i Perthshire. Ett riktigt sagoslott med sina vita väggar i den övrigt gröna miljön. Vi passar även på att se den vackra trädgården. Nästa besök blir Edradour Distillery. Här bjuds vi in på Whiskeyprovning – skottarnas ädla nationaldryck. Det blir även en rundvisning under besöket. Resan går vidare åter till Perth genom det vackra landskapet. Kvällen avslutar vi med middag tillsammans på vårt hotell.

DAG 5. HEMÅT

Det har blivit en ny dag och vi checkar ut från hotellet vid lunchtid och påbörjar vår resa hem. Flyget tar oss på nytt hem mot Köpenhamn där vår buss möter upp. Vi tar farväl av nyvunna vänner – kanske planerar vi redan nu en ny resa.

Pris 12495:- Reslängd 5 dag Valuta GBP Datum Resan inkluderar

• Flygresa Kastrup – Edingburgh

• Whiskyprovning

• Entré till Military Tattoo

• Flygtransfers • Entré Stirling Castle • Lokalguide i Edinburgh

• Bussresor pa Skottland • Entré till Blair Castle & Gardens i Pitlochry

• Reseledare

• Del i dubbelrum inkl. halvpension • Entré Scone Palace inkl Afternoon Tea

Tillval

Enkelrum: 1 050:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post