Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Wien med dagskryss på Donau

Wien, staden med så många historiska sevärdheter och nöjen. Sommarslottet Schönbrunn med trädgård, välkända Spanska  Ridskolan och Stefansdomen får vi inte missa. Till vackra Bratislava kryssar vi med båt och ”Mozart-staden” Salzburg besöker vi också. Detta är bara ett axplock av vad vi kommer att uppleva under vår resa.

DAG 1. EN SKÖN DAG I EN SKÖN BUSS

Vi lämnar Sverige via Danmark och Rödby-Puttgarden. Det här blir en dag att koppla av i bussen – läsa, umgås och kanske ta en tupplur. Till kvällen når vi Hannover här väntar vårt hotell med resans första gemensamma middag.

DAG 2. WIEN

Idag anländer vi till Wien. Här finns förstås många sevärdheter. Det kejserliga slottet Hofburg och Stefansdomen. Nöjesparken Pratern är känd från filmen ”Tredje Mannen” och för sitt gigantiska Pariserhjul, med korgar som tågvagnar. Utsikten ”klockan 12” imponerar. Vi bekantar oss med staden och äter middag på hotellet senare under kvällen.

DAG 3. RUNDTUR

Nu har du chansen att lära känna denna metropol med långa anor som Centraleuropas huvudstad. Det märks inte minst i alla byggnader som tävlar i prakt. Vi börjar med en guidad rundtur. Under eftermiddagen strövar du fritt. Kanske läge för berömda Cafe Sacher? Självklart beställer du Sacher-tårta i originalversion. Shoppingen i Wien går heller inte av för hackor; affärerna längs Graben och Kärntnerstrasse är populära stråk. Under kvällen träffas vi på nytt för middag.

DAG 4. RIDSKOLAN

Under morgonen besöker vi välkända Spanska Ridskolan och får möjlighet att se hästarnas morgonträning. I över 400 år har Spanska ridskolan vårdat den klassiska ridkonsten. Skolans främsta kännemärke är den vita Lippizanerhästen, som ursprungligen kommer från Spanien, men det kejserliga hovet i Wien började föda upp dem i Lippiza i nuvarande Slovenien på 1500-talet. Hästarna föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita. Eftermiddagen fri och vi ses åter för gemensam middag på hotellet.

DAG 5. PÅ KRYSS TILL BRATISLAVA

Idag väntar en av resans höjdpunkter. Vi kryssar med båt till Bratislava, en fin tur med fantastiska vyer. Bratislava är Slovakiens huvudstad och största stad. Den mest kända attraktionen i hela Slovakien är slottet i Bratislava. Slottet ligger 85 meter över Donau på en stenig kulle. Lokalguide guidar oss i staden och vi får förstås egen tid och tillfälle att äta lunch. Vi kryssar tillbaka till Wien under eftermiddagen. Under kvällen gör vi oss redo for en helkväll i vinkvarteren Grinzing. ”Heurigen-Abend” innebär att vi äter middag, dansar, sjunger och roar oss så länge vi orkar.

DAG 6. SALZBURG

Dags att utforska Salzburg, staden är känd för sin barockarkitektur, historia och som en inkörsport till Alperna. Gamla staden i Salzburg blev 1996 uppsatt på Unescos världsarvslista.

LEONARDO HOTEL HANNOVER
Tiergartenstraße 117
30559 Hannover
Tyskland
Tel: +49 511 51030
www.leonardo-hotels.com

LEONARDO HOTEL VIENNA
Matrosengasse 6-8
1060 Wien
Österrike
Tel: +43 1 599010
www.leonardo-hotels.com

HOTEL NEUTOR
Neutorstraße 8
5020 Salzburg
Österrike
Tel: +43 662 8441540
www.neutor.com

VAN DE VALK SPREEWALD PARKHOTEL
Van der Valk Allee 2
15910 Bersteland
Tyskland
Tel: +49 35474 270
www.spreewald.vandervalk.de

 

Pris 10895:- Reslängd 8 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Bussresa • Battur t/r Bratislava

• Lokalguide i Bratislava, Wien, Salzburg

• Busskaffe x 1

• Stadsvandring i Bratislava

• Reseledare

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Entré Schönbrunn

• Frukost • Besök morgonträning SpanskaRidskolan

Tillval

Enkelrum: 2 000:-

Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post