Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Island

ISLAND ÄR FÖR MÅNGA ETT DRÖMRESEMÅL. REYKJAVIK HAR EN HÄRLIG MIX AV INTERNATIONELL STORSTAD OCH CHARMIG SMÅSTAD MED ALLT INOM PROMENADAVSTAND. UTANFÖR STADEN VÄNTAR DRAMATISKT VACKER NATUR; GLACIÄRER, VULKANER, VACKERT GRÖNA DALAR OCH GNISTRANDE VATTENFALL.

DAG 1. MOT ISLAND

Vi reser mot Kastrup och vårt väntande flyg till Island. Flygtiden till Island är ca 3 timmar och vi landar på Island på eftermiddagen (två timmars tidsskillnad). Vår svenske reseledare möter upp på flygplatsen. Vi börjar med att köra en kort orienteringstur innan vi kommer till vårt fyrstjärniga hotell. Middag på hotellet.

DAG 2. REYKJAVIK MED OMNEJD

Idag gör vi en stadsrundtur där vi bl. a. besöker de Nya Operan – Harpa – innan vi gör lunchpaus (på egen bekostnad) i en annan av Reykjaviks spektakulära byggnader, glaskupolen Pärlan. Därefter fortsätter vi med en utfärd till Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik. Álafoss fabriksbutik är också ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn mm till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort). På eftermiddagen kör vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor, det finns här fyra st. med temperaturer på 38-44 grader) där vi njuter av det varma vattnet. Middag på hotellet.

DAG 3. UTFLYKT GYLLENE CIRKELN

Efter frukost är det dags för den speciella utfärden ”Gyllene Cirkeln”. Den går till Islands mest berömda sevärdheter som Geysir, Gullfoss och Tingvalla med lunch på egen bekostnad vid Geysir. Ikväll middag på egen hand.

DAG 4. VARMA KÄLLOR

Idag gör vi utflykt till bl a Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån vänder vi hemåt. På hemväg från utfärden stannar bussen i Gamla Stan för de som vill shoppa och/ eller besöka något av Reykjaviks alla museer. Middag på hotellet.

DAG 5. HEMRESA

Avfärd från hotellet till flygplatsen under förmiddagen, flyget avgår vid lunchtid. Väl tillbaks på Kastrup väntar vår buss för vidare färd hemåt.

HOTELL

ICELANDAIR HOTEL REYKJAVIK NATURA
Nauthólsvegur, Reykjavík
Tel: +354 444 4500
www.icelandairhotels.com

Pris 11995:- Reslängd 5 dag Valuta ISK Datum Resan inkluderar

Flygtransfers
Flygresa Kastrup - Keflavik
Bussresor pa Island
Logi i dubbelrum inkl. frukost
Middag x 4
Utfärd till Snorri Sturlussons Reykholt, Hraunfossa mm
Bad i Heitur Pottir
Stadsrundtur samt utfärd till Laxness museet och Álafoss
Utfärd till Geysir, Gullfoss, Tingvalla mm
Reseledarservice

Tillval

Enkelrum 1800:-
Utflykt Bla Lagunen ca 500:- (bokas på hotellet)
Utflykt Valsafari ca 550:- (bokas på hotellet)
Utflykt hästgardar ca 600:- (bokas på hotellet)
Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post