Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Andorra vandringsresa

Fram med kängorna, ryggsäcken och vandringsstavarna, nu väntar goda utsikter och nya synpunkter på tillvaron. Mitt i Pyrenéerna, inklämt mellan Spanien och Frankrike, ligger en av Europas mikrostater, furstendömet Andorra.

Fyra dagars vandringar väntar i ett landskap som hela tiden går upp och ner. Vi delar in oss i olika grupper efter vilket tempo vi vill hålla – alla ska med! Om det är hälsosamt och stärkande i fjällen, vad är det då inte här?

DAG 1. MOT ANDORRA

Vid ankomsten till flygplatsen i Barcelona, väntar vår buss som kör oss de cirka 20 milen mot Andorra och staden Soldeu i nordost. Gemensam middag på hotellet.

DAG 2 - 4. SIKTAR VI HÖGT, NÅR VI LÄNGRE.

Fyra dagars vandring i Andorra väntar, som leds av erfarna guider som känner terräng och väder utan och innan. Du väljer mellan två olika alternativ efter erfarenhet, kondition och ambition. Vi erbjuds bland annat att vandra naturstigen Gall del Bosco, i naturparken Sorteny och i området runt bergstoppen Grau Roig. De lättare vandringsalternativen är cirka 6-7 kilometer långa, har höjdskillnader mellan 200-450 höjdmeter och tar cirka 3-4 timmar att genomföra, inklusive sköna pauser för att dricka och äta medhavd matsäck. För de mer erfarna vandrarna är alternativet oftast turer mellan 10-15 kilometer. Självklart med sköna pauser för fika, lunch och utsiktsstunder. Middag på vårt hotell.

DAG 5. CALDEA – KÄLLAN TILL DET GODA

Idag åker vi på utflykt till de Andorra la Vella – huvudstaden. Här finns mycket intressant att se. Vi åker till Os de Civis, en bergsby på den Spanska sidan, för att inta en rustik lunch och få uppleva livemusik. Dagen avslutas med besök och tid till bad på det anrika termalbadet i Caldea. Middag på vårt hotell.

DAG 6. SISTA VANDRINGSDAGEN

Ben och fötter har fått en dags vila från stigar och kängor, men idag väntar vår sista tur upp bland bergen. Vi har med gott att äta och dricka så vi blir riktigt mätta. Middag på vårt hotell.

DAG 7. FRÅN NATUR TILL KULTUR

Bergen har blivit våra vänner, men det är dags att ta farväl. Efter frukost styr vi mot Barcelona som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen gör vi en rundtur med lokalguide. Därefter checkar vi in på vårt hotell där gemensam middag väntar.

DAG 8. SNART HEMMA IGEN

Efter frukost reser vi söderut till flygplatsen i Barcelona. Och efter några timmar är vi snart i mer hemtama nejder i Sverige.

HOTELL

HIMALAIA SOLDEU
AD100 Soldeu
Andorra
Tel: +376 875 500
www.hotelhimalaiasoldeu.com

SALLES HOTEL PERE IV
Carrer de Pallars
128-130, 08018 Barcelona
Tel: +34 933 20 96 50
www.salleshotels.com/es

Pris 12495:- Reslängd 8 dag Valuta EURO Datum Resan inkluderar

Flygresa Landvetter – Barcelona

• 4 lunchpaket för vandringarna

• Medföljande reseledare deltar i vandringarna

• Flygtransfers • Guidad stadsrundtur i Barcelona

• Reseledare

• Bussresor i Spanien • Entré till Termalbadsanläggningen i Caldea

• Del i dubbelrum inkl. halvpension

• Engelsktalande bergsguide

Tillval

Enkelrum 1650:-
Avbeställningsskydd se ”särskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post