Resor ur vår katalog

resealmanacka

 

Facebook _knapp

Instagram

Miljoelogga2015

Bakgrund Bakgrund
Företag i vår koncern

Wien i vårskrud

Under en långhelg summerar vi det bästa av staden. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachau-dalen är några av ingredienserna. Läderlappen på Volksoper fulländar upplevelsen! Wien inspirererade Mozart, Beethoven, Schubert och Strauss-familjen till oanade höjder. Praktfulla slott som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument.

DAG 1. WIEN

Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med inhyrd buss in till centrum och vårt hotell. Denna vår första dag i Wien tar vi det lugnt och passar på att bekanta oss med staden. Middag under kvällen.

DAG 2. SPANSKA RIDSKOLAN &LÄDERLAPPEN

Dagen inleds med ett besök på den världsberömda Spanska ridskolan där vi får vara med under de vita Lipizzanerhästarnas morgonträning, som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren. Sedan är det tid för lunch på egen hand innan vår guidade rundtur. Katedralen Stephansdomen, nöjesparken Pratern och fantasieggande Hundertwasserhaus, en del möter vi under rundturen. Under kvällen besöker vi Volksoper, där vi ska njuta av Läderlappen!

DAG 3. DONAUKRYSS KREMS-MELK

Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats ”an der schönen blauen Donau”! I sakta mak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rickard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy. Vi seglar söderut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Klockan ett lägger vi till och kan konstatera: Johann Strauss d.y.:s mästerliga vals gör Donau rättvisa! Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk och får även tillfälle att äta lunch. Innan vi åter beger oss mot Wien besöker vi en vinkällare för att prova några av regionens goda viner. En välanrättad 3 rätters middag på Café Weimar avrundar dagen på bästa sätt.

DAG 4. SCHÖNBRUNN OCH HEMRESA

Efter frukost beger vi oss till Schönbrunn den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats, för en rundvisning med audioguide. Vi får se flera av de pampiga salarna och även slottsparken. Det var här Mozart, som sexåring hade sin första konsert i Wien. Våra flyg avgår först på eftermiddagen/ kvällen varför vi även denna dag får tid att ta del av Wiens rika utbud!

ARCOTEL WIMBERGER

Neubaugürtel 34-36,

1070 Wien, Österrike

Tel: +43 1 521650

www.arcotelhotels.com

Pris 10995:- Reslängd 4 dag Valuta EUR Datum Resan inkluderar

• Flygresa Landvetter – Berlin – Wien

• Spanska ridskolan

(morgontrÄning) • Intrade Schönbrunn

• Flygtransfers • Guidad stadsrundtur i Wien • Reseledare

• Bussresor i österrike • Biljett kat. 1 till Laderlappen pa Volksoper

• Del i dubbelrum inkl. frukost • Utflykt i Wachau-dalen med båttur på Donau (Krems-Melk)

• 2 middagar (dag 1 och 3) • 1 vinprovning (5 viner)

Tillval

Enkelrum: 1 600:-

Avbestallningsskydd se ”sarskilda resevillkor”

Förfrågan

Om du vill veta mer innan du bokar, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig.

Önskat avresedatum
Önskad avreseort  
Övriga önskemål
Fullständigt namn på samtliga resenärer  
Kontaktperson  
Telefon  
E-post