Bra att veta

Bagage
Bagaget bör maximalt omfatta en resväska och ett mindre handbagage per person. Väskorna packas oftast tätt, pga utrymmesskäl. Tänk därför på att packa väskan så att ev ömtåligt innehåll ej skadas. 

Bussar
Alla våra bussar är högkomfortbussar av nyare årsmodell. Detta innebär att det finns toalett, video, kaffeautomat, gratis WiFi (begränsad tillgång utomlands) och bra benutrymme. Alla våra  bussar är rökfria.

Orderbekräftelse
När du accepterat en offert skickar vi orderbekräftelse inkl. inbetalningskort för betalning. Har du lämnat mailadress till oss skickas ditt resebevis via mail. Önskar du få orderbekräftelse med post meddelar du detta vid bokning. 
I orderbekräftelsen framgår det vilken tid bussen går samt vilken avreseort du valt. Kontrollera noga så att bekräftelsen stämmer överens med dina önskemål. Hemkomsttiden kan avvika vid oförutsedda händelser under  resan.

Gäster med speciella behov
Eventuella funktionsvariationer ska meddelas så att vi kan hjälpa till vid val av resa. Bussresor kan vara svåra för rörelsehindrade. Det är heller inte självklart att det finns anpassade rum på hotellen i utlandet. Vi rekommenderar därför att resenären, i dessa fall, alltid har med sig någon medresenär som kan hjälpa till med praktiska saker under resan. Vår personal måste ta hänsyn till samtliga resenärer och kan därför inte ägna alltför mycket tid åt varje enskild resenär.

Jourtelefon
Vid akuta ärenden kan du alltid nå någon på Smålandsbussen. Vårt journummer: +4610-3447373.
Det är mycket viktigt att du avbokar din resa om du får  förhinder och ej kan åka.

Kvarglömda saker
För kvarglömda saker ansvaras ej. Det som upphittas i våra bussar tar vi hand om och kan återfås mot beskrivning.

Måltiderna
Önskemål om vegetarisk kost, glutenfri mat, laktos etc. skall alltid meddelas i samband med bokningen. 

Pass/visum
Vi vill påminna alla våra resenärer om att alltid ha pass med sig vid utlandsresor.
För icke svenska medborgare kan det krävas visum i vissa länder. Kontrollera med det berörda landets konsulat eller ambassad före  avresan. 

Sjukförsäkringskort
Om du behöver sjukhusvård eller läkarkontakt i land som är medlem i EU, rekommenderas att du har med Europeiskt sjukförsäkringskort. Detta beställs hos Försäkringskassan.