Våra samarbetspartners - Smålandsbussen

Våra samarbetspartners

Smålandsbussen vill finnas där människor möts! Vi har därför en lång tradition av stötta lokala idrottsorganisationer och föreningar. För många lag och föreningar så är Smålandsbussen det självklara valet av en trygg bussleverantör, med förare som kan och förstår deras behov.

Utöver att trafikera för våra frekventa idrottslag som vi stöttar på olika sätt så samarbetar vi med flera lokala företag, där vi köper tjänster av varandra.

Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

HV71

HV71 är en ishockeyklubb hemmahörande i södra vätterbygden, Jönköpings kommun. HV71 bildades av en sammanslagning mellan Husqvarna IF:s hockeysektion och Vätterstads IF den 24 maj 1971.

Idag är HV71 en av Sveriges största ishockeyföreningar med totalt fem guld, och därmed ett samarbete som vi är mycket glada över. Vi har kört HV71 säsong efter säsong i decennier med nöje.

Hallby Handboll

Hallby som bildades i Jönköping 1929 startade redan 1933 en handbollssektion i idrottsföreningen IF Hallby.

Hallby ligger väl framme i handbollssverige med många lovande ungdomar som har framtiden för sig. Herrlaget spelar sedan säsongen 19/20 i Handbollsligan, den högsta divisionen i Sverige, medan damerna spelar i näst högsta divisionen.

Föreningen är även värd för ungdomscupen Hallbybollen, som lockar många lag till Jönköping varje vinter.

Jönköpings Södra IF

J-Södra grundades 9 december 1922 och har flera säsonger i Allsvenskan i bagaget. Föreningen har länge varit en del av den svenska elitfotbollen och har som bäst ett allsvenskt silver att stoltsera med. Vi på Smålandsbussen är mycket stolta över vårt mångåriga samarbete med Jönköpings Södra.

Nässjö Basket

Basketen introducerades i Nässjö i början av 1950-talet. Nässjö KFUM blev en av landets första basketföreningar. Då det organiserade seriespelet i Sverige 1958 var Nässjö KFUMs herrlag ett av lagen i högsta divisionen.

Föreningen är idag en ideell idrottsförening med drygt 400 aktiva medlemmar, varav ca 70 är seniorspelare och 350 ungdomsspelare.

Vy Buss (fd. Nettbuss)

Vy Buss AB (fd. Nettbuss AB) bedriver upphandlad kollektivtrafik som består av linje- och skolbusstrafik. Verksamheten utgår från 34 stationeringsorter i Sverige, från Östersund i norr till Lund i söder

Snälltåget

Bussen till tåget, en suverän kombination av effektivitet och bra klimattänk. Smålandsbussen samarbetar med tågoperatören Snälltåget och knyter dagligen ihop Jönköping med Nässjö Central. Detta med en Snälltågsprofilerad buss.

Vetlanda BK

Vetlanda Bandyklubb spelar i landets högsta division. Föreningen har även en gedigen ungdomsverksamhet med över 200 ungdomsspelare. Smålandsbussen har ett starkt samarbete med VBK, som åker till bortamatcherna i vår profilerade buss.