Ett livsviktigt samarbete med Team Rynkeby

Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Projektet grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Efter 2002 har projektet fortsatt årligen och har totalt samlat in över 650 miljoner kronor i donationer till barn med allvarliga sjukdomar. Projektet har spridit sig världen över och idag ingår runt 2400 cyklister i Team Rynkeby.

Idag överlever 85% av de barn som drabbas av cancer. För 50 år sedan var dödligheten nästan 100%. Arbetet att samla in medel till Barncancerfonden är en stor bidragande orsak till framstegen och Team Rynkebys mål är att alla barn ska få leva vidare och kunna göra det med ett minimum av komplikationer senare i livet.

Team Rynkeby Jönköping framför Smålandsbussens dubbeldäckare i centrala Jönköping.


”Att få möjligheten att dela vägen tillsammans med Team Rynkebys cyklister i deras ansträngningar mot barncancer är för oss alla på Smålandsbussen ett enkelt val. Alla berörs vi på olika sätt av denna sjukdom. Kan vi nu på något sätt bidra till Team Rynkebys insats så gör vi det gärna genom att köra hela cykelteamet tillbaka till Småland efter deras strapats upp till Hallstaberget i Sollefteå”, säger Smålandsbussens VD Samuel Isgärde.

Pedri Laukkanen, Team Manager för Team Rynkeby Jönköping, om Smålandsbussen och Team Rynkebys samarbete:
”Vi behöver alla vara delaktiga för att forskning och behandlingsmetoder ska bli ännu bättre, därför går denna viktiga kamp vidare. Det Smålandsbussen gör är ett lysande exempel på hur man kan stötta insamlingen! När trötta teammedlemmar som bäst behöver det, ställer Smålandsbussen upp och tar hand om oss och ser till att vi kommer hem både bekvämt och säkert. Därför vill vi rikta ett stort TACK till er och ert fina initiativ, vi kämpar tillsammans för barnen!

Vi på Smålandsbussen är oerhört stolta över detta samarbete som räddar liv och önskar Team Rynkeby Jönköping ett stort lycka till på resan till Sollefteå. Efteråt ser vi till att ni får en lugn och avslappnande hemresa i bussen. 👏🚲

Läs mer om Team Rynkeby på deras hemsida
Till Team Rynkeby Jönköpings Facebook

Dela gärna på sociala medier: