Information angående Covid-19

Med anledning av coronaviruset (covid-19) får vi många frågor från er resenärer. Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter.

 

 

UD:s beslut om att avråda från utlandsresor
Vi följer Utrikesdepartementets beslut att avråda från alla utlandsresor fram till den 15 juni 2020. Därför ställer vi in alla utlandsresor under den här perioden. Om du är berörd kommer du att kontaktas.
Då vi har hög belastning på våra telefonlinjer för tillfället så ber vi dig som berörd resenär att avvakta tills vi kontaktar dig.

 

Avresor efter 15/6 2020
Vi följer Utrikesdepartementets rekommendationer kontinuerligt och kommer ge fortsatta besked om resor efter 15 juni kommer ställas in eller inte. Har du beställt en resa med senare avresa än 15/6 ber vi dig tillsammans med oss att avvakta situationens utveckling. I skrivande stund kommer din resa att genomföras som planerat, men om situationen inte skulle förbättras kommer du att bli kontaktad.

 

Jag vill avboka min resa, vad gäller?
När du bokar en resa med Smålandsbussen är du skyddad av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor.

Situationen förändras ständigt och nya besked kan komma varje dag. Därför ber vi dig som resenär att hålla dig uppdaterad på myndigheternas hemsidor för mer information, och även på den här sidan för information om din resa.

 

Till Folkhälsomyndigheten
Till Utrikesdepartementet


Uppdaterad 2020-04-06